Vietnam II

 
Alltså kvalitén på bilderna....
 Det här är en bråkdel av alla bilder från bröllopsdag 1.
 
 Efter lite krångel med de traditionella dräkterna ställde vi (alla svenskar som flugit dit) upp oss på ett led i lobbyn, med alla de manliga representanterna i familjen längst fram som bar med sig "gåvor"...ja ni hör ju själva hur det låter. Sedan tågade vi ut till bilarna som skulle köra hela truppen hem till brudens föräldrar där mannens släkt enligt - vi alltså - enligt tradition skulle förhandla med Lala's föräldrar och "köpa över" henne till vår familj med smycken, sprit, gåvor och ännu mera sprit.
Var sjukt stelt när alla trängdes runt ett pimpat bord i deras pyttelilla hus mitt i Da Nangs förorter, då hennes familj inte kunde ett ord engelska och bara satt där och log brett medans alla svenskar pratade i mun på varandra. Min pappa, som tydligen hade en väldigt viktig roll under cermonin, bestämde sig för att ta en grå kostym... i 40 graders värme... se bild 8 på höger sida för mer info.
Efter extremt många selfisar med nyfikna vietnameser åkte vi vidare till själva bröllopsfesten som var vääääääldigt annorlunda från det vi västerlänningar är vana vid. Lite som en gala middag med en scen och konfransieer som presenterade olika uppträdande konstant under hela kvällen medans stora grisar dukades fram på bordet som vi skulle skrapa av lite kött från med våra chopsticks. Volymen var på max dessutom vilket gjorde att man inte kunde höra ett. ända. ord. av vad personen bredvid skrek. Tydligen var detta inget konstigt, men när brudens smått packade morbror ställde sig på scenen för att köra någon form av vrålkareoke så blev det lite väl mycket måste jag säga...
Festen höll inte på särskilt länge. Vid tio tiden bestämde sig Tora för att sopa konfetti på scenen och då gick de flesta gäster hem fulla och glada (eller ja, det var bara männen som fick alkohol men kvinnorna var i alla fall rätt glada). Smått udda upplevelse måste jag säga men ändå sjukt coolt.

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0